Koninklijke Hondenschool voor alle rassen Deinze Waak En Zie

Doel

Waak en Zie streeft er naar, de liefhebber te helpen bij het opvoeden van zijn hond tot een gehoorzame, sociale en aangename hond. Dit zal heel wat tijd en geduld vragen. Alleen al het ras zal hier een belangrijke rol in spelen.

We trachten dit te doen op een speelse en ontspannen manier. Belonen en stimuleren van positief gedrag,  gebaseerd op wederzijds respect, zorgen voor de beste vertrouwensbasis tussen hond en baasje.


Hoe doen we dit ?

Elk nieuw lid krijgt vóór zijn eerste stappen op het terrein een algemene theorieles.

Daarna mag de jonge hond ,voorzien van de nodige inentingen, naar de puppyklas. Het sociale contact van de kleine viervoeter met de voor hem totaal nieuwe wereld is in deze levensfase van  de hond zeer belangrijk.

Na enkele weken gaat men naar de eerste reeks gehoorzaamheid. Deze reeks wordt  dan ook “de starters” genoemd. De begeleider leert via een aantal basisoefeningen hoe hij op een ontspannen manier dient om te gaan met zijn hond om de beste  resultaten te bekomen. We maken hiervoor gebruik van  de befaamde “clickertraining”.

Na een geslaagde kleine test  zijn hond en baasje klaar tot het volgen van het algemene programma gehoorzaamheid erkend en gevolgd door de meeste hondenfederaties in binnen- en buitenland. Dit bestaat uit drie reeksen :   beginners, gevorderden en ereklasse.

Voor diegenen waarbij het “ietsje meer” mag zijn is er dan uiteindelijk nog de mogelijkheid tot een opleiding naar wedstrijden toe.

Naast  gehoorzaamheid bieden we de mogelijkheid tot het aanleren van de sporttak agility.

Ook oudere honden zijn steeds welkom en kunnen meteen starten in de voor hen best geschikte reeks.

En wil je gewoon in clubverband, gezellig bezig zijn met je viervoeter, kom dus gerust even langs, bestuur en lesgevers staan steeds tot uw dienst.


Hopelijk tot binnenkort !